Alla inlägg under augusti 2010

Av Grynisen - 11 augusti 2010 22:33

Imorgon förmiddag sticker jag och barnen iväg till Halmstad på en minisemester. Micke jobbar ju på Kulturkalaset och varför ska jag och barnen bara sitta här hemma och dega... Nä iväg med oss :-)

 

Hela Mickes släkt bor i Halmstad så det blir att åka runt på kramkalas. Alla är jätteglada att vi ska komma dit. Många ser fram emot att få träffa Edwin oxå, det är inte så många som gjort det ännu :-) Nu ska även Edwin få göra avtryck i Tylösand *mysigt*

 

Whille och Fliz är såååå förväntansfulla. De älskar att vara i Halmstad.

  

Så imorgon blir det Tylösand och lite avkoppling, det är jag värd!!!

 

   

 Familjen i Halmstad, Grötvik 2008

 

     

 Barnen  i ett vildt Tylösand 2007

 

  

Whille, Tylösand 2006

 

  

Fliz, Tylösand 2006

 

  

Whille, Tylösand 2003


  

Fliz, Tylösand 2003

Av Grynisen - 10 augusti 2010 20:12


  

Kollar tv....

 

  

Stretchar lite...

 

  

Vad tittar du på mamma...

Av Grynisen - 10 augusti 2010 19:33

Mitt i lugnet och tristessen så fick jag och Whille för oss att baka. Fliz var iväg hos en kompis och Whille var uttråkad eftersom ingen av hans kompisar var hemma.

 

Vi bestämde oss för att baka Kladdkakemuffins och Kärleksmums *MUMS* Whille plockade fram alla ingredienser till kladdkakemuffisen. Sen körde vi igång :-D

 

Jag tror alla barn älskar att baka, det är ju verkligen jätteroligt. Whille körde elvispen, han räknade deciliter, matskedar och teskedar. Han blandade och la ut muffinsformar. När smeten var i formarna kom det bästa, SLICKA SKÅLEN *fnissar*

 

  

Mums mums :-D

 

När Whille höll på som bäst att smaska så vaknade Edwin från sin sovpaus. Jag satte Edwin i sin stol vid bordet och han såg allmänt förvånad ut *ler* Inte fick han smaka nått heller....

 

  

Kan man få större ögon *HAHA*

 

  

Kärleksmums med strössel

 

När allt var färdigbakat så gjorde vi lite middag och tog sedan en skön promenad för att hämta Fliz hos kompisen. Solen strålade och det var riktigt sommarskönt ute *njuta* Vi, eller rättare sagt jag gick en promenad på närmare en timme, Whille cyklade,  jättehärligt!!!

 

  

Full fart!!!!

 

  

Edwin somnade gott i vagnen...

 

  

Finaste Fliz

 

Nu sitter vi vid tv:n och ska fika till Allsång på Skansen, lite kärringtv är oxå kul!!!

Av Grynisen - 9 augusti 2010 15:30

Det är trist att vara hemma med två stora energibarn ibland. Dessvärre har jag ingen aning om vad vi ska hitta på heller *sucka* Vädret är allt annat än sommar, det blåser, är molnigt och ca +16 grader *gnäll*

 

Just nu är barnen ute och hoppar studsmatta. Jag väntar bara på att det ska bli bråk, eller att någon slår sig. Det brukar nästan alltid bli så tyvärr... Typiskt syskon!!! Jag har lovat att det blir lite fika om en stund. Sen vill de baka oxå. Kanske vi gör det med!

 

Edwin ligger i min famn och "tuttar". Han var så trött och gnällig och han ville amma så då fick det bli så.

 

Edwin har tagit två sprutor idag på BVC. En ledsen kille men det gick över ganska fort. Nu blir det ingen spruta förän när han fyller 1 år. Det är ju ett tag kvar som sagt :-) Skönt!!!

 

Annars har det inte hänt så mycket. Micke jobbar hela dagen, bör vara hemma närmare kl 23 ikväll....

Av Grynisen - 8 augusti 2010 20:10

Igår åkte vi hem till Mickes bror + fru och deras barn för en mini-kräftskiva där det både innehöll räkor och grillat kött! En mix med andra ord :-)

 

Det blev en mycket trevlig kväll med för min del GOOOOODA räkor *mumma* Jag var så toksugen på räkor så jag var bara tvungen att ha det istället för kräftor. Det fanns även Västerbottenspaj, hemmagjord potatissallad med dijon och vinegrett, grillat kött, grillad korv, färskpotatis, god romås, vitlöksbröd och en massa annat!!!!


 

Sååå gott alltså :-) 


När vi mumsat i oss, småätit och jäst så gick vi till sjön så barnen fick bada av sig lite energi. En promenad som började mysigt men efter ett tag så var vi fast i flygmyrornas klor. Det var tydligen flygmyrornas dag *rysa*

 

Marken var helt täckt av dessa äckliga kryp. De anföll och bet oss både här o där. Men vi trotsade anfallet och tog oss ut till bryggan i sjön, längst ut. Där fick vi vara ifred från myrorna...

 

Barnen badade och hade det jättekul. Men vi föräldrar märkte mer och mer att flygmyrorna närmade sig så det var bara att avbryta badet och kämpa sig igenom myrsvärmarna och tillbaka till huset och tryggheten *ler*

 

  

Fliz simmar...

 

  

Whille, Izabelle och Fliz

 

  

Whille :-D

 

Bilderna blev suddiga pga att jag fick ta bort blixten. Men man ser ju lite granna iaf :-)

 

När klockan var över tolv så var det dax att dra oss hemåt igen. Vi hade en jättetrevlig kväll och ser absolut fram emot nästa träff!!!!

Av Grynisen - 7 augusti 2010 13:06

Redan lördag, och bara en vecka kvar till skolstart. Snacka om att tiden går fort!!!

 

I torsdagskväll stack vi iväg till Borås för att se på Salem Al Fakir. Barnen var JÄTTEGLADA och förväntansfulla. VI åkte tillsammans med barnens kusiner och deras föräldrar. Micke jobbade så jag åkte själv med barnen. Men det gick hur bra som helst!!!

 

Edwin somnade på väg till Borås, vi åkte va 18.40 Han vaknade när jag lyfte ur honom ur bilen. Då var han lite halvgrinig. Men efter en stund på min arm så la jag ner honom i vagnen och han somnade lagom tills att Salem hoppade ut på scenen klockan 21. Edwin sov till dunket av musik och vaknade inte förän vi kom hem vid 23.30 Då var det matdax :-)

 

Så jäkla skönt att Edwin sov. Då fick jag ju mer tid till Whille och Fliz, turas om att lyfta upp de så att de såg Salem på scenen. GRYMT!!!

 

Konserten var jättebra och jag gillar verkligen Salem. Sköna låtar och bra publikkontakt!!!

 

Igår hände inte så mycket. Vi var iväg och handlade lite helgmat och godis, i övrigt en ganska meningslös dag... men skön ändå! Sådana dagar behövs ju oxå :-)

 

Idag blir det kräftskiva/grillskiva hos svägerska och svåger + barnens kusiner.  Så det är dax för att göra iordning sig snart, iväg och köpa räkor för min de, hoppar över kräftorna.

 

 

Av Grynisen - 5 augusti 2010 10:33

Hittade en fästing på Edwin för en stund sen *GAAAAH* Den satt på låret nära ljumsken. Den måste precis ha satt sig för när jag bytte blöja på Edwin nån timme innan så fanns det ingen.

 

Frågan är vart den kommer ifrån... så klart utifrån, men var den ha kan ha hittat Edwin.  Sen Edwin fick ny blöja har han varit i mitt knä, legat lite i soffan och sen suttit i sin matstol *skumt*

 

Jaja.... får hålla lite koll där fästingen satt så att det inte blir någon rodnad eller svullet.

Av Grynisen - 4 augusti 2010 12:52

Hör ni... tystnaden... Lyssna... inte ett ljud *njuter*

 

Jo, lite föresten, jag hör träden blåsa och tvättmaskinens sus...

 

Men inga barn bråkar, inga barn skriker, inga barn alls...

 

Det kanske låter hemskt, men ibland är det väldigt skönt att vara utan barn. Jag är ju inte utan de, Whille och Fliz är hos kompisen och Edwin sover gott i sin vagn. Det är faktiskt JÄTTESKÖNT *ler*

 

Nu ska jag plocka lite här hemma, smågreja och sen förbereda lite mat till klockan 14.30 Då väntas de stora barnen komma hem igen, om de inte redan har kommit.

 

*fortsätter njuta av tystnaden och lugnet*

EGO · Vardag

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards