Direktlänk till inlägg 31 januari 2013
Det receptet jag hittade saknade graderna till ugnen så jag chansade på runt 100 grader, men det visade sig nu i efterhand att det var för lite... Med lite mer surfande och letande är 150 grader mer rimligt.
Så dessa knäckebröd blev goda men väldigt spröda och inte riktigt torra i botten. Får testa en ny sats imorgon igen :-) eller om jag gör det redan ikväll kanske *hihi*
LCHF-knäcke
2 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Flingsalt
Blanda ihop alla ingredienser häll sedan ut på en plåt där du lagt bakplåtspapper.
Smeten är ganska flytande!
Lägg sedan ett bakplåtspapper över smeten och kavla ut den på hela plåten.
Ta bort översta bakplåtspappret, strö på flingsalt och skär valfria bitar innan där du sedan kan bryta av knäckebrödsbitarna.
Stoppa sedan in plåten i ugnen (150 grader)
Låt knäckebrödet vara inne ca 1 timme.
Ta ut plåten och servera :-)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|