Direktlänk till inlägg 9 april 2012
Efter middagen idag tänkte jag baka Kärleksmums. Men ibland har jag inte full koll märkte jag *hehe* Allt fanns inte hemma, men kaka blev det ändå.
Jag lånade ett recept från Knytets blogg. Sen fick jag mixtra lite granna för att få glasyren bra eftersom florsockret inte räckte. Så 100 gram mörk choklad fick smältas och blandas med. Även kokos saknades ;-) Uppdatera skafferiet är ganska bra känner jag!
Du behöver:
Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält margarin
Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
4 msk smält margarin
3 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Kokos eller strössel
Gör så här:
* Vispa ägg och socker pösigt, häll i mjölken, sedan mjölet, blanda med bakpulver, vaniljsocker och kakao, sist tillsätter du det smälta margarinet.
* Häll smeten i en smord form
* Grädda i mitten av ugnen 225 grader 10- 15 min
* Ta ut kakan och bred på glasyren medans kakan ännu är varm garnera med strössel eller kokos
* Skär i rutor när kakan kallnat
Färdig!!!
Kakan blev helt ok. Jag saknar den riktiga glasyren bara.... för denna smakar mycket mörk choklad. Whille gillade inte kakan, men de andra äter så jag antar att den funkar ;-)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|