Direktlänk till inlägg 27 april 2007
Tzatsiki på Grynisens vis
Du behöver:
Riv gurkan på ett rivjärn. Svårt att säga mängden, men ca en halv gurka (lite beroende storlek) Lägg gurkstrimlorna i melittafilter och krama sedan ur gurksaften ordentligt. Ta fram en skål o lägg gurkstrimlorna där i tillsammans med 4-5 rejäla matskedar yougurt.
Blanda ihop ingredrienserna till en smet, pressa i vitlök efter egen smak. Lite salt och peppar.
Låt sen tzatsikin stå en halvtimme för att kunna dra åt sig smakerna.
Man kan även lägga i lite färsk hackad mynta för att få en lite mer fräsch-het i smaken men det är inget jag föredrar.
Tzatsiki är gott till det mesta, men gärna till grillat kött, sallad, färskt bröd.
Ät och njut!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|