Alla inlägg under maj 2012

Av Grynisen - 12 maj 2012 08:49

Igår när jag skulle logga in på Facebook på min dator så såg den helt konstig ut. Tänkte att det var nått tillfälligt så jag öppnade en ny sida, men den såg likadan ut *hmmm*


Frågade Micke om hans sida var konstig, nej... den var precis som vanligt!


Jag startade om datorn, funkade inte då heller. Micke sa att vi kunde backa systemet nån dag och se om det funkar.... ICKE :-(


Även idag är den sånn, så att ens kunna använda Facebook via datorn funkar inte. Frågan är vad som är fel!? Alla andra sidor funkar precis som förut, inga felmeddelanden eller nått.

Är det nån annan som haft det så här?


 


Det syns kanske inte så tydligt, men allt har liksom lagt sig i mitten på sidan när jag ska logga in. När jag sen loggar in så hamnar ALLT på vänster sida längst ut så jag kan inte se något alls.... Helskumt *suckar*


Lyxproblem, jaja.... men idag är Fejjan viktig juu *ASG*

EGO
Av Grynisen - 12 maj 2012 08:39

Ja nu är det helg igen, veckan har rusat iväg så som alla veckor gör nu mera....


Micke har åkt iväg och jobbat. Idag jobbar han först på sin klinik och senare i eftermiddag är han inne vid Slottskogen och masserar trötta och utmattade deltagare från Göteborgsvarvet. Så han är väl hemma runt kl 21 ikväll, lite småtrist men det är inte mycket att göra åt det...


 

Tyvärr ska det regna och vara riktigt trist väder, så jag och barnen åker inte in till Göteborg för att titta på alla som springer. Det lockar inte att stå i regnet direkt :-(


Jag och Edwin myser i soffan nu på morgonen. Vi har kikat på Bolibompa, men nu kör vi lite mer vuxen-tv och ser på Nyhetsmorgon :-) Edwin kör som vanligt sina bilar och parkerar prydligt och rakt *haha*


   


Jag vet inte vad vi ska hitta på idag *suckar lite* Fliz vill baka vet jag, Citronrutor, kanske vi ska våga oss på det, har aldrig smakat sånna men Fliz säger att de är jättegoda :-) Sen kanske vi sticker iväg och köper lite lördagsgodis, det tillhör ju på en lördag *ler* 

Av Grynisen - 9 maj 2012 19:09

Var är sommaren??? Våren???


Förra veckan var det superfint några dagar, var det bara det vi får?? Jag blir ju desperat....


Lite solsken vill vi ha. Vi pratade om det på jobbet idag, bara solen skiner så blir man så mycket piggare, gladare och får massa energi. Nu känns det som man är i en vakumbubbla på nått sätt.


Jaja jag får väl bläddra i nån resekatalog igen *haha* Närmare än så kommer vi nog inte nu *fnissar*


 

Åka hit? Ja tack :-D

Av Grynisen - 7 maj 2012 09:30

Ber om lite uppmärksamhet, ja lite extra faktiskt. Det här är en väldigt viktig sak som vi alla bör kunna. Det kan rädda någons liv!!!


Vet ni vad AKUT-testet är? Vet ni vad det innebär?


   

Jag såg på Morgon-tv med Tilde på TV4 igår morse och då pratade de om detta... Det berör mig, kanske extra mycket eftersom jag är en av de personerna.... Säger STROKE, skrämmande va? Mmm, ni fattar va!


Jag var bara 21 år, strålande sommar och livet var framför mig. Vaknar en morgon med galen huvudvärk, ja riktigt ilsket ont. Men jag trotsade huvudvärken, åkte till stranden för att sola och bada. Mådde fruktansvärt dåligt, spydde vid stranden och sa tillslut att jag måste hem igen...


Väl hemma och nerbäddad i sängen, mörkt rum och med hopp om att huvudvärken skulle försvinna. Men icke...


Jag ringde min mamma, sa desperat i telefonen att jag har så ont så jag dör :-( Jag kunde inte säga det på nått annat sätt, så ont gjorde det. Åkte till jourvårdcentralen, läkaren sa att jag hade Migränanfall. Jag fick en Voltarenspruta och utskrivet Imigran nässpray för att kunna ta vid behov.


Jahopp, min pappa körde mig hem. Sen låg jag i sängen i fyra dagar, kunde inte behålla nån vätska. Huvudvärken var obeskrivlig :-(  Minns att jag någon gång ringde sjukvårdsupplysningen angående mina kräkningar, men de rådde mig bara att dricka socker/saltlösning + blåbärssoppa. Så skulle min "magsjuka" försvinna...


Söndag morgon vaknar jag, är kissignödig. Jag reser mig upp ur sängen, men ramlar rätt in i väggen och ner på golvet. Välter ut glas med coca cola vid sängen, kissar ner mig och skrämmer livet ur min dåvarande pojkvän. Min balans, den var borta. Jag kunde inte gå....


Jag fick hjälp till toaletten, sen hjälp i badet för att tvätta av mig. Hela tiden var det släkt över allt, så mörkt som möjligt, gärna inga ljud heller. Min dåvarande pojkvän ringde min mamma som i sin tur ringde ambulans. Nu blev de riktigt oroliga... Det kan ju inte vara migränanfall, eller?


Ambulansen kom, två killar kom till min lägenhet. Jag satt i det mörka badrummet, hade även en keps på mig minns jag. Allt för att slippa ljuset *ler lite åt synen* De pratade med mig, frågade olika frågor. Minns faktiskt inte allt... vet att de frågade om jag var gravid.


Sen åkte jag med i ambulansen. Vi åkte till Mölndals sjukhus. Där var det en hel del personer som mötte upp mig vid ambulansen. Jag minns inte så mycket här heller egentligen. Vet att det togs massa prover, graviditetstest och röntgen. Jag minns att min mamma var med mig, eller jag tror det!?


Några timmar senare kommer en läkare in i rummet. Han förklarar att de har hittat något i mitt huvud när det röntgade, men de är osäkra på vad det är. Tumör? Blödning? Något annat? De vill skicka mig vidare till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där finns det magnetröntgen, skiktröntgen och även mer kunnig personal.


Minns att min mamma bryter ihop på sjukhuset, själv tröstar jag henne och säger att det ordnar sig. Minns att min pappa och dåvarande pojkvän kommer dit, eller jag tror det... lite osäker.


Åker iväg med ambulans mot Sahlgrenska. Minns inte så mycket, vet att det var mörkt ute så det var kväll iaf. Möts av ett jättegäng läkare så fort ambulansen stannat vid Sahlgrenska. Det kopplas maskiner, slangar och annat.... Minns att jag körs i en säng till nått rum, nån stans i den vevan tror jag även att de fått av mig mina privata kläder och jag har en vit sjukhusrock på mig. En läkare berättar något för mig, vad minns jag inte, men jag sövs iaf


Sen är det svaga minnen. Minns störande lysrör, pipande apparater, slangar, sladdar, smärta och enorm trötthet.... Jag vaknar upp nån gång och då är jag på NIVA, Neurlogointensiven. Jag 21 år, och massa gamlingar. Vad gjorde jag där?


Det visade sig att jag fått tre blodproppar i hjärnan!!!! En av blodpropparna gick sönder pga att den inte gick att lösas upp när det gjordes en kärlkransröntgen. Så nu låg jag där, haft en stroke, jag 21 år! Hur är det möjligt? Hur kunde det hända?


En overklig händelse... Mitt i sommaren, strålande sol och värme! Där låg jag och kämpade emot döden, kämpade för att överleva, kämpade för att bli "normal" igen. Mitt ansikte var halvt förlamat, förlamningen gick i mitten av huvudet. Ena ögat, halva näsan, halva munnen... Hade dubbelseende, galen huvudvärk, fick bara ligga, massa maskiner kopplade, massa slangar för mediciner i olika droppställningar.


Det jag vill säga med min berättelse är egentligen hur viktigt det är att få hjälp direkt. Det finns en enkel regel, AKUT-testet, den borde vi alla lära oss.


AKUT-testet
Misstänker du att en person nära dig har drabbats av stroke? Detta kan du göra själv för att identifiera stroke! Be personen att göra följande:

A - Ansikte. Be personen le och visa tänderna. Om mungipan hänger – ring 112!
K - Kroppsdel. Be personen lyfta armarna och hålla kvar i 10 sekunder. Om en arm faller – ring 112!
U - Uttal. Be personen säga en enkel mening som ”det är vackert väder i dag”. Om personen sluddrar eller inte hittar rätt ord – ring 112!
T - Tid. Varje minut räknas för att rädda liv. Ju fortare behandling sätts in, desto mindre blir skadorna – ring 112!


Fakta om stroke

Tredje vanligaste dödsorsaken. Stroke är en av våra stora folksjukdomar och den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige.

Samlingsnamn. Stroke är ett samlingsnamn för hjärninfarkt (blodpropp i hjärnan) och hjärnblödning. Stroke utlöses av hjärt-kärlsjukdom, oftast åderförfettning.

30 000 per år. Varje år drabbas drygt 30 000 personer av stroke. Hälften avlider eller blir svårt handikappade.

Förlamning av ena sidan. Stroke drabbar ofta ena hjärnhalvan, vilket gör att symptomen i regel berör ena kroppshalvan, men på motsatt sida.


Svårt att tala. Symptomen är ofta plötslig känselnedsättning eller förlamning av kroppens ena sida, synrubbningar, talsvårigheter och ibland huvudvärk.


Bråttom till sjukhus. Stroke är ett allvarligt tillstånd och den som drabbas måste snabbt få sjukhusvård för att minska de skador som uppstår i hjärnan.


Lever med restsymptom. Fler än 100 000 svenskar som haft stroke lever i dag med restsymptom som ger större eller mindre handikapp och försämrar livskvaliteten

.

Halv miljon berörda. Beräkningar visar att stroke berör omkring en halv miljon personer: patienter, anhöriga, släkt, vänner och yrkesarbetande inom vård och omsorg.


Mer forskning behövs. Det behövs mer forskning för att ge vården mer kunskap kring bland annat diagnostisering och behandling i sjukdomens akuta skede.


Jag hade tur, otrolig tur enligt läkare och professorer. Jag är ett medicinskt mirakel. I tre veckor låg jag på sjukhuset, sen fick jag åka hem. Sjukskriven ett halvår... Min förlamning försvann tillslut, hjärnan var så svullen därav min förlamning. Jag har inga men idag, men min syn på livet förändrades för alltid....


Läkaren sa till mig, om jag inte kommit in den söndagen hade jag inte överlevt....


 



EGO · Sjuk
Av Grynisen - 6 maj 2012 19:08

Jag trotsade vädret redan tidigt idag. Jag hängde ut tvätten, för lite solsken var det ju. Men rackarns vilken blåst *brrrrr*


Vi slängde tog med ut alla barn ut, ja även de stora lata *haha* Lite frisk luft är aldrig fel ;-) Vi planterade om våra vinbärsbuskar, rabarberna och rensade bort ogräs. Jag var även uppe på stegen och rensade bort löv och annat skit i stuprännorna.


Barnen lekte fint, Edwin var den som sprang runt mest och busade. Körde sin lilla skottkärra och plockade grässtrån som blåste iväg direkt när han la de i skottkärran *fnissar*


Vi fixade lite god fika och satte oss ute för att mysa en stund. Men shit, det blåste så fruktansvärt kallt så tillslut bestämde vi oss för att gå in. Edwin frös så han var knottrig på kinderna, stackars lilla unge. Jag hämtade fleecefilt och satte runt honom men han frös ändå. Även Whille frös, Fliz tyckte det var skönt!?


 

Det ser jättehärligt ut på bilden, solsken och mys


 

Whille äter god muffins


 

Fliz som tyckte det var skönt ute *haha*


Edwin fick bada när vi kom in. Det gillade han som vanligt, bada är det bästa som finns *ler* 

Av Grynisen - 6 maj 2012 07:43

Ja så har reseådran kommit igång.... Jag vill resa iväg en vecka på solsemester. Sååå skönt det hade varit!!!


Tyvärr ser det ganska mörkt ut. Resorna är ganska dyra och det är svårt att hitta nått för 2 vuxna och 3 barn. Dessutom vill Micke ha med sina två stora barn oxå vilket ger ännu större problem och en väldigt större kostnad. Det billigaste hittills är drygt 45.000 kr för en vecka i Turkiet All Inclusive. Det är väldigt mycket pengar.... o då är det en av de billigaste resorna!!!


Jaja, det blir väl att drömma om solen i år och försöka komma iväg nästa år istället... men det känns väldigt långt till nästa år just nu :-)


 

Turkiet augusti 2011 från vår balkong

Av Grynisen - 6 maj 2012 07:14

Men hallå, jag har inte bloggat på massa dagar. Det händer ju aldrig annars....


Jag får skylla på födelsedagskalas, superfint väder och jobb jobb jobb tror jag.


 


Denna veckan har varit lite annorlunda med tanke på Valborg, 1 maj när jag var ledig, sen jobb igen och på det kom det ett härligt högtryck med strålande sol. Vädret var ju ett måste att få njuta av, så bloggen fick läggas åt sidan lite.


 


Så fort jag slutat jobbet har jag varit ute med barnen och njutit. V har varit på altanen och kört bilar jag och Edwin. Fliz har blåst såpbubblor. Båda stora barnen håller även på att bygga en koja i skogen bakom vårat hus, mysigt :-)


 

Min bleka fina ben *haha*


Ja är det sol och rast på jobbet så måste ju även benen få lite kärlek :-D Så på rasten satt jag ute vid husväggen och toknjöt, visst önskade jag och många arbetskamrater att vi kunde få ledigt pga solsken *haha* Men det kändes inte som om chefen tyckte samma sak *ler* 


Tyvärr lagom till helgen så försvann det fina vädret igen :-( Just nu är det +1 grad ute och det ska väl bli runt +8-10 grader under dagen. Känns så där... är galet soltörstig och längtar efter värmen väldigt mycket!



Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Skapa flashcards