Alla inlägg under september 2010

Av Grynisen - 15 september 2010 21:14

Så var det min tur att åka på höstens förkylning. Jag tycker att de flesta har varit sjuka men jag har klarat mig... tills nu då ja *suck*

 

Antagligen är det Whille som har smittat mig, för han har varit hostig och snuvig i några dagar. Även Edwin har fått en släng, den alldeles första förkylningen *ler lite* Men han är inte så farligt påverkad, bara lite snuvig och rinnande ögon. Hoppas det inte blir värre än så...

 

Känns bara så typiskt att få förkylning när jag nu ska jobba torsdag och fredag + att det är fotbollscup på lördag. Men det brukar ju sällan bli som man tänkt sig... eller hur!?

 

Jaja... det blir att köra nässpray och varmt gott te, förhoppningsvis så försvinner förkylningen lika snabbt som den kom :-D

Av Grynisen - 14 september 2010 21:27

Idag var det dax för Fliz att köra igång med fotboll igen. Hon slutade ju sin fotboll förra sommaren för hon inte tyckte det var kul. Men sen någon vecka tillbaka så har hon pratat om att hon vill börja spela igen.

 

Jag, Fliz och Edwin gick ner till fotbollsplanen vid klockan 18. Whille var redan där nere och spelade fotboll med kompisar.

 

Regnet hängde i luften, det var ganska blåsigt och ca +15. Innan vi gick så satte jag i Edwins åkpåse i vagnen, det är jag väldigt glad för nu i efterhand :-)

 

Fliz välkomnades av två manliga tränare och hon sprang med i gruppen. En av Fliz klasskamrater var oxå där och tränade så det gjorde nog allt ännu enklare. Fliz är allt annat än blyg iofs, men det är alltid lättare när man känner någon!


  

Fliz laddad för fotbollsträning!


  

Whille håller koll på sina bollar


  

Solstrålen i vagnen

 

Ungefär efter ca 20 minuter kom regnet *SUCKA* Först sånt där smådroppande, och det är helt ok tycker jag... Men helt plötsligt började det TOKREGNA :-( Såååå irriterande!!!!

 

Där stod jag, utan paraply naturligtvis. Jag drog på regnskyddet på Edwins vagn och gick mot klubbstugan för att få lite skydd mot regnet. Men det gick väl sådär... Jag blev JÄTTEBLÖT, och Edwin började tröttna på att sitta inburad i vagnen.

 

  

Ser ganska mysigt ut.... men inte för länge tyckte Edwin

 

Det var bara att dra upp vagnen för trapporna och in i klubbstugan. Där fick jag gå runt och bära Edwin, och han är ju inte den lättaste lillfis längre *ler* Men men... han skrek ju inte iaf :-)

 

Lagom tills vi skulle hem så lugnade regnet ner sig och det kom bara lite droppar, skönt!!! Däremot var Edwin jättetrött och tyckte det var supertrist att vara i den... Ni anar väl hur promenaden hem lät *suckar lätt*

 

Fliz tyckte att det var jättekul att börja fotboll igen, jag är jätteglad för hennes skull.

Av Grynisen - 14 september 2010 21:20

Maken kom precis hem från jobbet och han hade med sig....


  

MOROTSKAKA-MUFFINS

 

Nu är det soffmys och lite koll på TV4 och partisnacket!!!

EGO
Av Grynisen - 13 september 2010 21:12

   Mina barn vill till Ullared :-D Har ni hört.... En mammas lycka *skrattar*

 

De fick höra att farmor skulle åka dit och både Whille och Fliz sa "ÅÅÅÅÅÅÅÅH dit vill vi oxå åka" *ler*

 

Så nu har jag lovat barnen att åka dit nästa onsdag. Då har barnen ändå studiedag och det kan vara kul att hitta på något. Whille sa att han ska ta med alla sina pengar för han ska handla spel och nått annat *minns inte* Fliz frågade om hon fick ta med alla sina pengar...

 

Som ni förstår så ska barnen shoppa *ler* Duktiga barn *stolt mamma*

Av Grynisen - 13 september 2010 15:47

Ja snart är det ju vinter, och får vi som vintern som var så gäller det ju att ha bra vinterkläder till barnen :-)

 

Jag satt och tittade en del på nätet igår på vad som kan bli bra till barnen. Då kom jag på att jag kan ju köpa Didriksons vinterkläder på jobbet. Det gjorde jag förra året till barnen och det var verkligen SUPERBRA vinterkläder.

 

Så idag åkte jag iväg till jobbet när jag hade lämnat barnen i skolan. Jag tittade ut vad jag ville ha, sen ringde min kollega till Didriksons för att beställa. Jackorna fanns till Whille och Fliz, men overallen som jag ville ha till Edwin var slut :-( Alla overaller i stl 80 var slut *sucka* Otur....

 

Min kollega sa att man måste oftast beställa redan på våren att vara säker på att få det man vill ha. Jaja.... då får jag ge mig ut och köpa i en vanlig butik. Dock blir overallen dyrare. Hittade den för 799 kr på Linus och Lotta på nätet, så det priset blir det väl ungefär... När jag köper kläderna på mitt jobb så får jag det till ungefär inköpspris :-)

 

  

Whilles jacka

 

Chester Junior Jacket heter den. Jackan har Didriksons Dry 2^ material innebär en kombination av ett vattenavstötande basmaterial och en laminering eller beläggning med ett minimum på 2000 mm vattenpelare efter 3 tvättar. Materialet tillsammans med plaggets funktioner och andas egenskaper ger dig ett väldigt hållbart, vattentätt, andande och bekvämt skydd i alla väder. 

 

Jackan har isoleringsskala 12. Isoleringsskalan står för plaggets förmåga att skydda dig mot kyla. Ett högt nummer på skalan anger att plagget håller dig varmare än om det är ett lågt nummer. Det som påverkar värdet är plaggets isoleringsförmåga, om det är vatten- och/eller vindtätt och hur mycket av din kropp som plagget täcker.

 

  

Fliz jacka

 

Gigi Girls Jacket heter denna och den har exakt samma egenskaper som Whilles jacka. Skillnaden är att denna är en tjejmodell :-)

 

  

Edwins overall som jag vill ha

 

Overallen heter Tignes Coverall och den har fått bäst i test i Vi Föräldrar 2010! Overallen har samma egenskaper som jackorna ovan, men har den har isoleringsskala 13 istället.

 

Jag är jättenöjd med jackorna, och jag är säker på att de kommer bli jättebra till barnen. Termobyxor köpte jag faktiskt redan i våras på rea. Det är jättebra termobyxor från Gneis. De har tejpade sömmar, förstärkta knän och rumpa, och är även väldigt tåliga mot fukt, vind och kyla.

 

Nu ska jag bara kolla efter bra vinterskor oxå. Sen är vi redo för vinter, kallt, snö o slask *hehe*

Av Grynisen - 12 september 2010 18:07

Vi hade en mysig middag på "Lilla Tavernan" i Göteborg. Maten var god, men jag tyckte det var lite för snabb servering mellan förrätt, middag och efterrätt... Det var även en väldigt hög ljudnivå, men stället var litet och det var fullt med folk.

 

Vi valde att dela på en förrätt. Det var en förrätt som var för två personer. Den innehöll lite av varje av varma små smaknjutningar. Det var friterad fetaost, squashplättar, grillad haloumi, fårostpiroger, bondkorv, köttbullar och tzatsiki.

 

  

Alla små förrätter på ett större fat som vi sedan plockade ifrån

 

Jag tyckte att allt på förrätten var gott, men korven var väldigt rökt och inget jag skulle välja att äta igen.

 

Som varmrätt valde jag en ganska klassisk typisk grekisk mat, Kotopoulo souvlaki. Det var Marinerad grillad kycklingspett, potatis och tzatsiki. Micke valde Arni exohiko, lammstek inbakad i filodeg med lagrad ost, grönsaker och vitlök. Till det var det ugnsbakad potatisk och tzatsiki.

 

  

Min mat, Kotopoulo souvlaki

 

  

Mickes mat, Arni exohiko

 

Maten var jättegod :-) Kycklingen var grillad och smaksatt med mycket vitlök. UNDERBART!!! Micke tyckte oxå om sin mat, men han tyckte nog att min var ännu godare *ler* Han smakade flera gånger och ojade sig över hur gott det smakade :-)

 

Efterrätten var typisk grekisk och även där valde vi olika. Jag valde Baklavas, det är valnötsfylld kaka med honungssirap och glass. Micke tog Sokolatina som är kladdkaka på grekiskt vis med glass.

 

  

Min efterrätt, Baklavas

 

  

Mickes efterrätt, Sokolatina

 

Även efterrätterna var jättegoda, speciellt Baklavas. Mickes kladdkaka var smaksatt med "Metaxa" som är en grekisk likör. Det var gott, men räckte med några skedar.

 

God mat och mysigt sällskap, firande av våran bröllopsdag och en vidare framtid tillsammans. En fin kväll helt enkelt *ler*

Av Grynisen - 11 september 2010 12:48

  


Ikväll ska jag och Micke ut och äta grekisk mat *längtar* Det ska bli så mysigt och skönt att bara få vara vi två. Det blir ju lite firande av vår 10 åriga bröllopsdag ikväll, mysigt!!! Vi har även gjort om våra ringar hos en guldsmed, men de blev tyvärr inte klara i tid. Så vi får fira våran dag en gång till sen *ler*

 

Tänk att få äta utan massa tjat, utan att göra femtioelva andra saker samtidigt, att bara få sitta stilla och njuuuuta :-D

 

Micke mamma och mormor har kommit hem till oss. Så barnen kommer vara i trygga händer ikväll. Vi blir inte så sena heller, det är ju inte det som det handlar om. Det är skönt att bara få vara jag och Micke *ler*

 

Jag satt och kollade in menyn förut på nätet. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja... Älskar ju det grekiska köket och det finns många alternativ. Tzatsiki är ett måste iaf :-D Sen blir det någon form av kött, men vilken kötträtt vet jag inte än.

 

Micke sa att han skulle ta det dyraste *HAHA* Det skulle vara nån kalvfilé tror jag... Men vi får väl se när vi är där.

 

Självklart kollade jag in efterrätten oxå *hehe* Det fanns olika bakverk, baklavas, sokalatina, katafi och en del annat... Mmmm spännande och gott *ser fram emot*

 

Jag lägger in lite bilder på maten  och efterrätten imorgon, så får ni se vad det blev för gott :-)

 

  

Av Grynisen - 10 september 2010 08:52

Igår hade jag och Micke 10-årig bröllopsdag, det ni :-) Det är stort!!!! Massor med vuxenpoäng tycker jag *hehe*

 

Det firades inte så jättemycket. Micke jobbade och var hemma vid klockan 14, och jag åkte till jobbet kl 14.30 *ler* Men detta hade vi redan pratat om innan...

 

På kvällen när jag kommit hem från jobbet så drack vi gott Rosévin och åt goda ostar *mums* Det var verkligen jättegott!!!

 

Micke hade varit snäll mot Edwin och låtit honom sova nästan två timmar innan läggdax *Hmmm* Så någon ensamtid blev det inte, Edwin satt med och tyckte det var jättekul när klockan passerade 22 :-D

 

Jag fick ett jättefint armband av Micke, ett jag önskat mig som är gjort av Giorgio Martello. Det är ett armband där man kan sätta på berlocker. Så min första berlock blev en rosa Converse, hur tufft som helst *ler*


  

Armbandet


  

Fina Converse-skon :-)

 

Visst är det snyggt :-)

 

Micke fick ett halsband som han önskat sig. Det är en stor silverdrake med en röd sten som öga. Väldigt snyggt är i precis Mickes stil, ni vet, det österländska ;-)

 

Vi fick iaf en mysig kväll trots barnsällskap. På lördag har vi tänkt att gå ut och äta grekisk mat, bara jag och Micke. Då ska Mickes mamma komma hit och passa barnen, det känns skönt och lyxigt. Det ser vi fram emot!!!

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Skapa flashcards