Alla inlägg under januari 2009

Av Grynisen - 21 januari 2009 17:31

Fliz bestämde redan i förrgår att vi skulle baka så idag var det dax :-)

Först gjorde vi små "Prinsesscrisp", som är enkelt att göra. Det behövs vit choklad, cornflakes och strössel.


Först smälter man chokladen i ett vattenbad. Sen blandar man i cornflakes (som man klämt sönder lite). Därefter gör man små kulor med hjälp av två skedar och lägger på smörpapper. Dekorera med rosa strössel :-) In i kylen ca 30 min sen är det klart. Perfekt för Fliz att göra själv!!!


Jag och Whille har gjort "Lyx-Kärleksmums", recept från Leila


Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 15 min Färdigt på: 30 min Ingredienser

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)


Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.


Just nu står kakan färdig och bara VÄNTAR på att bli smakad!!!


Guuuud vad gott :-)

Av Grynisen - 20 januari 2009 17:06

Den här dagboken lästes upp på Rix FM i december, dock missade jag den. Jag fick den berättade för mig, och jag måste säga att den är HELSKÖN :-)


Läs själv, lämna gärna en kommentar om vad du tyckte


Hundens dagbok
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det bästa som finns!
 

Kattens dagbok
Dag 856 av min fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Notera: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kisse jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi’. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem med tanke på risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallburen är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…

Av Grynisen - 18 januari 2009 16:16

Idag har vi bara varit hemma, men det har varit allt annat än latmask-feeling. Det har grejats och fejats hela dagen.


Köket och vardagsrummet har fått nya fräscha gardiner. Köket blev så jäkla snyggt *toknöjd* Vardagsrummet är jag lite mindre nöjd med, men jag ska köpa nya plädar, andra kuddfodral osv så tror jag det blir mycket bättre.


Barnen har oxå varit hemma, spelat Wii, spelat Fia, Fliz har målat...


Nu har vi ätit middag, potatisgratäng och utegrillad kycklingfilé :-) Jag tyckte det var dax med grillning igen. Det är ju så gott!!!


Micke håller på att greja i massagerummet, röja bland papper och annat. Där ligger ju även mycket av Fliz pyssel som bara ställts in när hon inte kan vara i köket. Sen har det blivit kvar där.... Längtar tills vi har fixat iordning pysselrummet.


Nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma.... sen ska vi njuta av kvällen.

Av Grynisen - 17 januari 2009 19:13

I onsdags åkte jag och en kollega till stora staden Stockholm. Vi åkte för att gå på mässan, se nya produkter och för att träffa leverantörer till oss.


Vi var uppe i Stockholm drygt klockan 14. Då gick vi direkt till hotellet som låg mitt emot Centralen, helt perfekt :-) Vi borstade av tågdammet och begav oss sedan iväg till en tvärgata från Odenplan. Där besökte vi vår första leverantör för dagen. Där bjöds vi på god svampsoppa, gott bröd och pesto *MUMMA* + lite vin ;-) Mycket fina produkter visades, speciellt från en fabrikör. Oj oj oj, där kommer vi handla mycket ifrån!!!


Runt klockan 21 var vi framme hos nästa leverantör. Det stället låg mitt emot Hammarbybacken, läckert upplyst och snöig, härlig känsla. Det kändes som om backen låg mitt bland höghusen *HAHA* Hos denna leverantör bjöds vi på ostbricka och.... VIN igen!!! Vi beställde rejält med produkter och kom därifrån runt halv tolv.


Till hotellet, försöka sova och ladda för torsdagen som innebar MÄSSA!!!!


Torsdag morgon innebar hotellfrukost och sen iväg mot Älvsjö och den stora mässan. SHIT så mycket roliga saker. Jag och min kollega gick runt och vi hittade leverantör efter leverantör. Det roliga är att man oftast får ett sådant trevligt bemötande, man bjuds på nått gott + VIN *asg* Ni fattar säkert grejen.


Vi shoppade runt bland blockljus, dekorationer, konstgjorda växter, mat och till sist YANKEE CANDLE *ler stort* Mässan stängde klockan 20 och då hade jag och min kollega inte hunnit till Yankee´s monter. Ca klockan 20.10 hittade vi dit och där blev det lite tjöta och ETT GLAS VIN till :-) Med tanke på att mässan redan stängd så bokade vi besök till halv tio dagen efter, fredagen.


När vi kom utanför mässan så småsnöade det ute. Vi tog en taxi och åkte till Gamla Stan och en leverantör till. När vi kom dit var jag och min kollega JÄTTEHUNGRIGA. Vi hade ju bara ätit småsaker och druckit vin så vi kände verkligen att det var läge för nått mera. Det visade sig att Årets Kock hade varit där på dagen och lagat mat och det hade blivit mat över ***sicken otur, NOT***  Vi fick en god köttgryta med rotfrukter som varit i ugnen, en god sallad och MERA VIN. Dessutom en god efterrätt, chokladmousse dekorerad med pistagenötter och färska hallon + APERTIF (heter det så)


Behöver jag säga att det var JÄTTEGOTT!!!!!


Efter mat och skratt så började vi gå igenom varor, beställa, bekanta oss med nya produkter och DRICKA MERA VIN :-) Vi kom ifrån denna leverantörer riktigt sent, efter klockan 2 på natten!!!!


Både jag och min kollega hade jättesvårt att varva ner, vi skrattade åt det mesta och hade kul. Att sova kändes inte intressant, men vi var tvugna. Så ungefär klockan 3 somnade vi för att fyra timmar senare gå upp igen *sucka* Då var man inte lika tuff....


Efter frukosten så bar det återigen iväg till mässan. Där var första besöket som sagt Yankee Candle. Vi shoppade loss en del och hade det i vanlig ordning väldigt trevligt, dock med vatten som dryck *HAHA* Några leverantörer och timmar senare bar det iväg mot Stockholm Central för att få åka hem till Göteborg igen...


Jag har haft så roligt, och jag ser fram emot nästa mässa i augusti :-)

Av Grynisen - 14 januari 2009 08:53

Strax åker jag till Stockholm för jobbets räkning. Det ska bli jättekul, men väldigt intensivt. Vi ska på två leverantörsbesök idag, imorgon mässa + 2 leverantörsbesök och sen fredag mässa igen innan vi åker hem.


Tur att det är helg sen *HAHA*


Kommer toksakna familjen, jag som aldrig är hemifrån. Men barnen får ju njuta av pappa och förhoppningsvis längta efter mig ;-)

Av Grynisen - 13 januari 2009 19:26

Kom hem först vid klockan 19 idag. Jag jobbade till klockan 18.15 sen hämtade jag barnen hos farmor. Gillar inte att komma hem så sent, det blir så mycket tjat på barnen just för att de inte tänker på att det snart är läggdax. Men idag ska de få vara uppe till klockan 20.15 eftersom jag lämnar till klockan halv nio imorgon :-)


Fliz sitter i badet just nu, inga  utbrott än *HAHA* Whille spelar Wii, själv har jag precis kört igång en maskin tvätt och gjort lite annat.


Imorgon åker jag till Stockholm för leverantörsmöte och mässa. Är hemma igen på fredag!!! Känns lite konstigt, jag som ALLTID är hemma. Det brukar vara Micke som är borta *ler* Ombytta roller....

Av Grynisen - 12 januari 2009 20:25

Jag hann bara komma hem idag så kom första utbrottet, och hon är som en vulkan. Fliz blir helt vansinnig, gapar, skriker, säger NEJ NEJ NEJ åt ALLT....


Vart har min busiga lilla tjeja tagit vägen?


Hon har begåvats med ett ruskigt humör, svårt att förklara exakt hur.... Dessutom så vägrar hon prata, svara på något eller se på någon. Hon stampar även i trappen så att man nästan undrar om hon ska trampa igenom *skrattar*


Men sen är hon även den underbaraste Fliza som finns... *älskar*


Det är väl det här som kallas för 6 års-trots eller förpubertet *ler* Hoppas verkligen inte humöret accelererar till riktiga tonåren *rysa*

Av Grynisen - 11 januari 2009 19:18

Riktigt prinsesslik föreställning där det var fokus på just Disneys prinsessor, Ariel, Snövit, Askungen, Belle, Mulan, Törnrosa, Yasmine (tror att det var alla)


Fliz ÄLSKADE showen och var helt fokuserad. Whille var lite rastlös emellanåt, han var mer intresserad av de som kunde göra flest piruetter *HAHA* Whille vill fortfarande börja konståkning, gulligt tycker jag :-)


Showen var i nästan två timmar inkl en kvarts paus. Det räckte verkligen, tyckte nästan det kändes lite för långt... Men absolut väldigt sevärd :-)

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards