Direktlänk till inlägg 28 juni 2008

Sitter och läser

Av Grynisen - 28 juni 2008 08:53

Den 1 juli träder ju en del nya lagar in, så är det ju varje år. För första gången i mitt liv så tog jag reda på vilka lagar det är. Så här står det:


  • Den 1 juli införs ett nytt tandvårdsstöd.
    Ett högkostnadsskydd införs. Vid kostnader på mellan 3.001–15.000 kronor ersätts hälften av tandvårdsförsäkringen. Högre kostnader ersätts med 85 procent. Ersättningen baseras på referenspriser. Estetisk tandvård ersätts inte.
    Alla från 20 år och uppåt får en tandvårdscheck som gäller för två år i taget. Från 150 kronor till 300 kronor per år beroende på ålder.

  • Finansinspektionen får större möjligheter att varna, anmärka på och straffavgiftsbelägga fondbolag.

  •  En ny marknadsföringslag införs för att ge skydd mot aggressiv marknadsföring.
  • Skatten på koldioxid sänks med 6 procentenheter för bränslen som förbrukas i de industri- och kraftvärmeanläggningar som omfattas av EU:s handel med utsläppsrätter. Sänkningen påverkar inte de totala utsläppen av koldioxid inom EU.
  • Jämställdhetsbonusen införs, vilket innebär en skattekreditering till den förälder som nyttjat längst föräldrapenning och börjar jobba när den andra tar ut föräldrapenning.

  • Skattefritt bidrag på högst 3.000 kronor per månad och barn ges till föräldrar som inte nyttjar offentligfinansierad förskola (vårdnadsbidraget). Medför även ändringar i föräldraledighetslagen och arbetslöshetsförsäkringlagen.

  • Sjukersättningen blir mer restriktiv.

  • Åtgärder mot missbruk av tillfällig föräldrapenning.
  • Underrättelseskyldighet införs för Försäkringskassan, Migrationsverket, Skatteverket, Kronofogdemyndigheten, CSN, Arbetsförmedlingen och a-kassorna vid misstänkt felutbetalning från annan myndighet till enskild.

Vad finns det som är bra? Tandvårdsförsäkringen är ju iofs ett plus för de som har mycket problem. Men det innebär oxå att engångsbesöken blir dyrare än innan, ingen subventionering finns kvar för någon behandling under 3.000 kr!!!!


De andra lagarna berör mig inte nämvärt...


Det jag funderar på är varför det aldrig kommer någon lag som är till fördel för "oss vanliga". Jag tycker bara att det försämras mer och mer i samhället.Var finns tryggheten, duktig sjukvård, hjälpen för de med svårt sjuka barn, de som själva är svårt sjuka???


Frågorna är många men svaren finns inte.... *suckar*


 
 
SteffMan

SteffMan

29 juni 2008 12:06

Bara elände,elände, elände, elände, elände. Sen efter det kommer ytterligare elände. Fast tandvårdsstöd e bra.

http://steffman.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Grynisen - 9 januari 2014 09:44

Ibland blir det tyst här på bloggen. Det har inte funnits tid eller ork att blogga tyvärr.... Jag har jobbat mig igenom hela jul och nyår då många andra varit lediga och jag valt att jobba så mycket jag kan. Det innebar att jag jobbade 19-31 december...

Av Grynisen - 21 december 2013 08:29


Nu på morgonen har jag gjort risgrynsgröt ;-) Idag är det min förberedelsedag inför julafton. Söndag o måndag jobbar jag... Så nu är gröten precis klar!!! Jag gjorde 10 portioner. Behövs det mer så gör jag mer på kvällen den 23, dan före doppar...

Av Grynisen - 17 december 2013 22:15


Mycket som ska fixas denna veckan.... självklart har jag åkt på en jäkla förkylning :-( Näsan har varit igång sen i fredags och idag har jag fått ont i halsen, rivig hosta och öm i kroppen....   *SUCKA*   Känns som om feber är på G..... men d...

Av Grynisen - 15 december 2013 07:30

Söndag och Edwin vaknade runt klockan 6. Vi låg kvar en stund men det var bättre att gå upp. Edwin hade ingen ro att mysa i sängen... Nu sitter vi i soffan, har tänt lite ljus och satt på Musikhjälpen på Svt. Där är det morgongympa just nu :-) Fri...

Av Grynisen - 13 december 2013 10:59


Idag gick vi upp tidigt, redan klockan 6. Det är tidigt i vår familj numera då vi sällan går upp innan klockan 7 (om inte Edwin anser att det är morgon tidigare såklart) Vi skulle på Luciamorgon på Edwins dagis *mys*   Det var ett jättefint litet...

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards