Alla inlägg under maj 2008

Av Grynisen - 27 maj 2008 16:09

Idag var det ju simskola igen, och åter igen ett simmärke att sätta på medaljskölden för barnen. Denna gången blev det silversälen, jättesöt liten medalj!!!


Så här står det om silversälen:


VAD: Simma 25 meter bröstsim på grunt vatten. Bogsering 10 meter av jämnstor kamrat i livboj.


VARFÖR: Lära eleven förlängda armen och att aldrig simma ut till en nödställd utan flythjälp, till exempel livboj.


HUR : Eleven simmar ut till ”nödställd” som ligger 10 meter ut i vattnet, låt den ”nödställde” lägga händerna på livbojen och bogsera tillbaka till kanten.



Av Grynisen - 27 maj 2008 07:14

Har precis kommit ur duschen, tröttheten finns fortfarande men har man inplanerade saker så har man!!


Nu på morgonen ska jag på kvartsamtal på dagis för Fliz. Det ska bli intressant att höra. Fliz har det ju stundtals ganska jobbigt på dagis just pga en annan flicka som är väldigt dominant. Fliz stöts ofta utanför och får inte vara med och leka osv. Detta vet dagis om och de försöker verkligen styra så att det inte blir så.... men men


Efter kvartsamtalet åker jag till syrran. Äter lite frukost med henne och kollar läget stund.


Sen är det ju tisdag idag, och tisdagar innebär ju alltid en del extra. Simskola och fotboll :-) Dessutom måste jag hinna handla idag för imorgon ska vi alla med dagis på utflykt. Då ska vi ha matsäck med oss!!!


Fullt ös idag mao!!!!

Av Grynisen - 26 maj 2008 20:31

Syrran var klar vid klockan 12, då hamnade hon på uppvaket och jag kunde komma dit och vara hos henne. Hon vaknade till ganska snart och var ledsen, hon hade jätteont i sitt huvud!!! Så efter lite påpekning från min sida till sköterska så fick hon smärtstillande.


Sen sov syrran från och till. Vi pratade lite och hon somnade mitt i meningarna *haha* Vid klockan 14 fick vi komma in på ett eget rum. Där fick hon saft, nyponsoppa och glass. Då satte illamåendet igång :-( Hon spydde, sov, spydde, sov... Åter igen väldig huvudvärk!


Vid kvart över fyra tyckte jag det var dax att försöka få hem syrran. Det var trots allt bara över dagen på dagvården så hem behövde vi ju komma. När jag väckte henne så såg hon relativt ok ut... och hon kände sig bara trött. Men så fort hon reste sig så började det igen.... spy spy spy :-( Stackars min lillasyster... Hon var så ledsen och fick nästan panik över att inte kunna gå hem.


Men så tog hon komandot vid klockan 17 och vi kom iväg. Syrran bor ju alldeles vid sjukhuset så det var promenadavstånd. Trots det så hade jag ringt syrrans sambo som var på väg hem från jobbet, och bett honom komma och hämta. Men nej nej, ensvis som syrran är, inte skulle hon åka bil *ler* Hon behövde luft och svalka för att hålla kontroll på sitt illamående...


När vi kom hem så blev hon så  ledsen igen... huvudvärk och illamående. Men tillslut så somnade hon i sängen. Där ligger hon fortfarande *ler* Jag smsade precis med hennes sambo, allt var lugnt, hon sov men var kontaktbar så fort han kollade. Skönt!!!


Imorgon åker jag dit en stund på förmiddagen för att kolla henne.... Förhoppningsvis mår hon bättre då.


Älskade syster.... Du var superduktig idag!!!!

Älskar dig!!!!



Av Grynisen - 26 maj 2008 08:32

Vi hade trots min syrras nervositet en trevlig morgon. Vi skrattade och hade riktigt kul stundtals. Vi träffade en sköterska vid klockan 7.50, sen gick allt ganska fort. Narkosläkare och andra personer tog hand om syrran och helt plötsligt så låg hon på operationsbordet (heter det så?) Jag fick på mig fina gröna operationskläder, jag och syrran skrattade så vi grät *fnissar* En grön snygg huva på huvudet och dagen var gjord :-)


Sövningen gick jättebra.... Syrran pratade och var tyst, sen skulle hon säga något och då sluddrade hon och somnade såååå gott!! Kändes skönt att det gick så bra.


Nu är jag hemma hos syrran och ska äta en god frukost, surfa runt lite och vänta på att de ligger från sjukhuset om några timmar. Då ska jag dit igen och vara med när syrran vaknar.

Av Grynisen - 26 maj 2008 06:14

Trots att jag är ledig är jag redan uppe.... Min syrra ska opereras idag och jag har lovat att följa med henne till sjukhuset. Hon är jätterädd och har aldrig varit sövd innan. Så jag lovade att göra detta för länge sedan, och sen inföll dagen på en måndag som är min ledig dag. Perfekt!!!


Strax ska jag åka, och då samtidigt ringa henne för att se om hon är vaken. Vi får väl se hur nervös hon är idag stackarn... Klockan 7.30 ska vi vara på sjukhuset och skrivas in. Sedan när hon är sövd sticker jag hem till henne och är där tills hon vaknar några timmar senare... Sen ska jag vara med henne tills hennes sambo kommer hem. Då blir det avlösning :-)


Återkommer senare idag!!!

Av Grynisen - 25 maj 2008 20:14

Oj oj.... kan inte gå in i speciellt på vad vi har gjort idag.... Vågar inte skriva allt i bloggen eftersom jag vet att vissa läser som inte ska veta något, än.... *ler* I sinom tid som det så vackert heter :-)


Men det har varit en fartfylld dag. Flera intressanta saker har gett oss nya tankar, både för mig och Micke, vilket inte alltid är helt lätt. Ibland önskar man att man bara kunde säga vissa saker så var det klart :-) Det sistnämnda ärendet som vi gjorde idag skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att få.... *himlar med ögonen*... Lika så kände Micke!!!! Men det är ju tyvärr inte att bara knäppa med fingrarna...


Vi har även hunnit med en fika hos våra bekanta.... soligt och skön fika på altanen med våra två barn som hade nån form av energikick *suck* Ibland önskar jag att barnen var så där lugna och lyssnade på sin mamma utan problem.... Men sådana barn har inte jag, speciellt inte idag!!!


Kort sammanfattat av dagen.... många funderingar, en hel del beslut sen så är vi säkert i hamn :-)



Av Grynisen - 25 maj 2008 08:57

Idag är det ju Mors Dag!! För en stund sen blev jag uppvaktad med paket från mina barn :-) Jag fick två linnen, ett vitt och ett rosa, och en hand och fotkräm!


Det ska ju inte behövas en dag för att fira någon eller för att ge en present. Sådant ska ske spontant tycker jag. Men självklart blev jag glad ändå när mina goseungar kom med paketen.


Dagen i övrigt är bokad av diverse saker. Vi ska väg på lite olika ärenden under dagen.... men även vara hemma och fixa lite.


Vädret ute är strålande... sol och blå himmel. Sånt ger energi :-)

Av Grynisen - 24 maj 2008 22:56

Det är roligt att kolla men liiiiite för långdraget *suck* Det hade räckt med 10-15 länder istället. Det tar ju aldrig slut...


Barnen sover nu, de kollade fram till Perrelli sen var det tandborstning och godnattpussar. Flizan var helt speedad av trötthet så jag orkade inte ha henne uppe, hon behövde verkligen få sova. Det tog inte många sekunder innan hon däckade *ler* Whille blev lite småsur, han var inte alls trött(!!!) men sover ändå väldigt gott nu oxå :-)


Om en stund börjar röstredovisningen, det är det roliga och lite spännande. Speciellt om Perrelli är med i toppen, då är det riktigt pirrigt :-)


HEJA SVERIGE OCH PERRELLI!!!!

Detta är jag

Fråga mig

10 besvarade frågor

Dag för dag...

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Kolla här om det finns det du söker...

Senaste inläggen

Om detta kan du läsa

Arkiv

Mina favoriter

RSS

Mina trogna läsare :-)


Ovido - Quiz & Flashcards